Witam
Gratuluje wyjazdu, po zdjęciach widać, że było ciekawie a po wpisach, że jeszcze ciekawiej
Żeby pogaduszka nie obyła się beze mnie dorzucę i swoje trzy grosze (a może i piec
)
To, że byli kibice fajnie ale, że flary na cmentarzu? trąbkę zrozumiem ale nie flary i flagi na plotach to nawet nie próbuję tego podciągać pod patriotyzm bo to nie ma z tym nic wspólnego. Inaczej byście mówili gdyby pod słowem patriotyzm ktoś rozwiesił tęczowe flagi i propagował, że wtyczka nie musi iść do gniazdka ale do wtyczki
Sebol wrote:Z tego co ja się orientuje uroczystości w Newark były organizowane pod nazwą "Zaduszek w Newark" - a jak wiadomo Zaduszki to nie dzień Wszystkich Świętych, więc nie widzę również powodu dlaczego by nasi kibice, mieli nie świętować tego dnia flarami i flagami bo przecież inni robią to np. po przez koncerty, przedstawienia teatralne czy występy w tym dniu jakim są podkreślam Zaduszki. A to, że wypadły one w tym roku przed dniem Wszystkich Świętych to wcale nie znaczy, że uroczystości dotyczyły tylko tego dnia.
Seba ja jeszcze nie widziałem żadnego koncertu tudzież przedstawienia teatralnego na cmentarzu ale może w twoich stronach to normalka natomiast w moich tego się nie praktykuje.
A na zakończenie gratuluje wyjazdu i pewnie czas zamknąć ten temat bo to nie jest forum ideologiczno-teologiczno-piłkarskie a rekonstruktorów a co byśmy nie powiedzieli to i tak Dziadek Mróz jest najważniejszy (ach ci komuniści
)
pozdrawiam Adam